sunnuntai 3. elokuuta 2014

Merry-go-round

Tämän pyörivän karusellin ainesosat ovat varsin yksinkertaiset. Tarvitaan yksi wc-paperihylsy, grillitikku, erilaisia kartonkeja ja papereita sekä halutessaan helmiä ja muita koristeita. Niin ja tietysti myös 2-puoleista teippiä ja liimaa.

Aloitin katosta, jossa on seitsemän kolmion mallista palaa, joiden reunoihin on saatu koristeellinen kuvio kuviolävistäjällä. Käsittelin reunat myös leimasinmusteella. Tein jokaisen kolmion pitkään reunaan kapeat taitokset, joihin laitoin 2-puoleista teippiä ja liimasin palat näin toisiinsa. Seuraavaksi laitoin wc-paperihylsyn päät umpeen kartongilla (tämä vaihe on tarpeen, jotta karusellin saa pyöriväksi) ja päällystin hylsyn koristepaperilla.

Jalustan sabluunana toimi cd-levy. Jalusta on ontto, eli pyöreän kannen reuna on taitettu n. 5 mm matkalta ja kiinnitetty n. 3 cm leveään reunasuikaleeseen 2-puoleisella teipillä. Tämän jälkeen jalusta on kiinnitetty pohjapahviin, joka saa olla reilusti isompi, sillä karuselli saakin olla kerrosmainen.

Seuraavaksi valmistin hevoset, eli käytin sabluunana netistä tulostamaani kuvaa. Koristelin hevoset ruusuilla sekä ketjuilla. Häntänä on pätkä juuttinarua. Tämän jälkeen kiinnitin hevoset narulla ympyrään, jonka halkaisija saa olla isompi kuin wc-paperin halkaisija.

Nyt päästiinkin kokoamaan karuselli, eli liimasin wc-paperihylsyn jalustan keskelle. Tämän jälkeen työnsin grillitikun katon korkeimmasta kohdasta läpi ja lävistin samalla myös ympyrän, jossa hevoset ovat kiinni. Tämän jälkeen grillitikku lävistää wc-paperihylsyn ja jalustan aina pohjaan asti. Tikku on siis liimattu ainoastaan katon harjaan sekä paperiympyrään, jossa hevoset ovat kiinni. Näin karusellin pyörittäminen on mahdollista. Tikku pysyy hyvin paikoillaan, koska se lävistää wc-paperihylsyn molemmat päät sekä vielä jalustan. Toki tikun voisi halutessaan vetää pois kokonaan, mutta vahingossa se ei irti lähde :)

Lopuksi karusellin voi koristella kukkasilla, heteilllä, pitsinauhoilla yms. Itse laitoin vielä tikun päähän helmen, jotta pyörittely on helpompaa. Hieman erilaisempi onnentoivotus, joka saa varmasti pienen prinsessan hyvälle tuulelle :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti