perjantai 1. elokuuta 2014

Toivomuskaivo

Nyt olisi toivomuskaivo paikallaan. Viskaisin sinne empimättä lantin ja toivoisin, että bloggaajan "uralleni" ei kävisi kehnosti. Blogin aloittaminen oli pitkän ja vakaan harkinnan tuotos. Onkin mielenkiintoista, miten yhtäkkiä voikin ihminen mennä näin sanattomaksi :) Mutta josko tämä pienen alkukankeuden jälkeen lähtisi rullaamaan ja tulisi osaksi jos ei nyt päivittäistä, niin ehkäpä viikoittaista rutiinia.

Blogissani ajattelin keskittyä pääsääntöisesti paperiaskarteluni tuotoksiin. Ensimmäiset, todisteellisesti dokumentoidut ja näihin päiviin säilyneet kortit olen tehnyt joskus 70-luvun loppupuolella alle kouluikäisenä. Siitä eteen päin olen tehnyt kortteja ja nyt aivan viime kuukausina olen hurahtanut korttien ja lahjarasioiden yhdistelmiin.

Näin alkajaisiksi esittelen juhannuksen tietämissä tekemäni toivomuskaivon, johon inspiraatio tuli niinkin arkisesta asiasta kuin pahvimukista. Pahvimuki on leikattu noin 6 cm korkuiseksi ja sen jälkeen vuorattu puukuvioisella paperilla. Kaivon ulkopuoli on päällystetty n. 2 cm leveillä, vahvistetuilla paperisuikaleilla, joiden reunat on käsitelty leimasinmusteella. Nämä ulkopuolen "lankut" on leikattu hieman eri mittaisiksi, jotta vaikutelma vanhasta kaivosta tehostuisi.

Kaivon päädyt ovat balsaa ja tukki on puolestaan pätkä grillitikkua. Kaivon katto on tehty useammasta kerroksesta erilaisia papereita, joiden reunat on rullattu ja käsitelty leimasinmusteella. Lopuksi kaivo on koristeltu paperikukkasin ja onnea tuomaan on laitettu pikkuinen avain tukkiin. Kaivoon voi laittaa pienen lahjan ja kattoon kirjoittaa vielä onnentoivotuksen.

Jossain vaiheessa aion tehdä tästä hieman muunnellun version, jossa on pyörivä mekanismi tukille. Mutta sitä ennen on jonossa vielä muutama muu idea, joka odottaa toteutusta.


 
No niin! Ensimmäinen blogikirjoitukseni on saavuttamassa loppuaan. Toivottavasti joku sai inspiraation lähteä tekemään omaa kaivoaan. Kaivon tekeminen oli hauskaa ja yllättävän helppoa, eikä vaadi ihmeellisiä työvälineitä. Työn iloa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti